שיטת הבית הפתוח היא שיטת מכירת נכסים שהגיעה אלינו מארצות הברית והיא נפוצה מאוד. זה בדרך כלל קורה בימי שישי, הימים שנחשבים לפנויים ובהם משפחות יכולות לחפש את הבית הבא שלהן. אלה המציעים את ביתם למכירה פותחים את הנכס לפני הקהל כדי שיוכל לבוא ולהתרשם ממנו במו עיניו ובצורה חופשית ונינוחה. שיטות הבית הפתוח מגוונות לפי ההיצע ולפי אופי השכונה והנכס המוצע למכירה. לשיטה זו יתרונות וחסרונות, והן תלויות במיקום הנכס ובמידת יוקרתו. בבתים פתוחים נהוג להעניק הטבות והנחות למי שמגיש הצעת מחיר לאחר ביקור ביום אירוח כזה. ההנחות יכולות להסתכם בהפחתת העמלה או בשכר הטרחה, או אפילו מתן חלון מוגבל בזמן לוויתור על שכר טרחה במקרים מסוימים. צעד זה עשוי לזרז את מכירת הבית היוקרתי ולעודד רכישה, כך שהבית הפתוח יתברר כצעד מוצדק.
בית פתוח לבבי במיוחד יכול להתרחש במקום שבו השכונה היא יוקרתית ומתגוררים בה משפחות במעמד סוציו אקונומי דומה. במקרים כאלה, צורת האירוח הזו מסייעת למשפחה להשתלב בחיי המקום באופן חלק ובלתי אמצעי.
בימי בתים פתוחים מלבד כיבוד וסיור ברחבי הבית, המשפחה תבדוק ותתרשם מהאפשרויות השונות של התאקלמות הילדים בשכונה ,בדיקת בתי ספר, גנים, מתנסים, תחבורה ושירותים ציבוריים נוספים. המפגש בבית פתוח מועיל גם בכוון פגישת השכנים במקום ולאמוד מס"ך הפגישות את האפשרות להשתלבות בשכונה.
הקהל הישראלי מודע יותר ויותר לקיומם של בתים פתוחים בעיקר בימי שישי והביקורים מתרחבים במיוחד כשהמדובר בנכסים יוקרתיים להם תוספות אטרקטיביות, דוגמת ריצוף שיש יוקרתי, בריכה או מגרשים צמודים ורחבי ידיים עם אטרקציות לילדים קטנים.
בחברתינו אנו מחלקים את הבתים הפתוחים ל 2 סוגים: בית פתוח למתווכים, קולגות ומובילי דעת קהל ובית פתוח לקונים פוטנציאליים.